Top 7 manieren om uw konijnen koel te houden in de zomer

Met de zomer in volle gang en de temperaturen stijgen, zijn er een paar dingen die je kunt doen om je konijnen te helpen de hitte te verslaan. Konijnen zijn behoorlijk winterharde dieren, maar ze doen het veel beter in de kou dan in de hitte. Dit geldt vooral als u donzige Angora-konijnen grootbrengt. Angorawol is tot wel 7 keer warmer dan schapenwol. Alleen jouw schapenwollen jas kun je uitdoen, het konijn kan zijn vacht niet uitdoen.

Wanneer de temperatuur boven de 30 graden komt, kunnen konijnen hittegerelateerde stress ervaren.  Konijnen kunnen overlijden door een zonnesteek , dus het is belangrijk om je konijn koel te houden in de zomer. Als je konijn last heeft van oververhitting, is het belangrijk dat je snel handelt. Probeer haar temperatuur niet te verlagen door haar in koud water te dompelen, want dan kan haar systeem in shock raken. Breng haar onmiddellijk naar een koele kamer met airconditioning. Breng koude kompressen aan op haar oren en eventueel op haar hele lichaam. Spoedeisende hulp door een dierenarts kan nodig zijn als u haar temperatuur niet snel kunt verlagen.

Het is veel gemakkelijker om hitteproblemen te voorkomen dan om het te behandelen, dus hier zijn onze top 7 manieren om je konijn koel te houden in de zomer!

1. Zorg ervoor dat het hok en de speelruimte van je konijn in de schaduw staan. Plaats voor konijnen binnenshuis de kooi van uw konijn uit direct zonlicht. Probeer buitenshuis uw konijnenhok onder schaduwbomen te houden of waar gebouwen schaduw kunnen bieden. Als je geen natuurlijke schaduw van bomen hebt, probeer dan luifels, parasols of schaduwzeilen te gebruiken om je konijntjes uit direct zonlicht te houden, met name sterke zuidelijke blootstelling of middagzon. Verplaats konijnen indien mogelijk naar een koele garage of kelder of naar uw huis tijdens de heetste dagen. 

2. Geef je konijntjes een kappersbeurt. Verwijder zoveel mogelijk overtollig haar om ze koel te houden. Voer je verzorgingsschema op om losse haren vaak te verwijderen en overweeg om langharige konijntjes een kort zomerhaar te laten knippen

3. Vul grote frisdrankflessen van 2 liter met water en vries ze in. Geef de bevroren flessen aan uw konijnen zodat ze er tegenaan kunnen leunen en koel blijven. Houd een paar flessen bij de hand, zodat u ze in en uit de vriezer kunt draaien.

4. Geef je konijntjes coole keramische tegels om op te leggen. Het keramiek blijft koel, zelfs bij warm weer, en is een geweldige plek voor uw konijnen om op te ontspannen. We bedekten het hele lagere niveau van ons konijnenhok met keramische tegels. Ze zijn niet alleen geweldig om koel te blijven, maar ze zijn ook supergemakkelijk schoon te houden.

5. Zorg voor veel verse groenten. Was de groenten in koud water om uw konijnen te helpen extra water te krijgen en ze aantrekkelijker te maken. 

6. Over water gesproken, ververs hun water een paar keer per dag om het fris en koel te houden. Of probeer een paar ijsblokjes aan het water toe te voegen. Houd hun waterpeil goed in de gaten en zorg ervoor dat ze constant toegang hebben, zodat ze niet uitdrogen. Installeer een stalventilator of airconditioner voor je konijn. Laat de ventilator er niet rechtstreeks op blazen, alleen bij de kooi om de lucht in beweging te houden. Een airconditioner binnen hebben is eenvoudig, maar uw buitenkonijnen zouden ook dol zijn op coole airconditioning! Het is gemakkelijk om een ​​zelfgemaakte “airconditioner” te maken met een goedkope schuimkoeler, een kleine ventilator, een stukje pijp en ducttape. Snijd een gat dat iets kleiner is dan de ventilator in de bovenkant van de koeler, bevestig de ventilator aan het koelerdeksel zodat de ventilator rechtstreeks in de koeler blaast. Maak aan de andere kant van het deksel een gat voor de pijp (hier komt de koude lucht naar buiten). Vul de koelbox met ijs of ijspakken en zet de ventilator aan. Als de lucht van de ventilator in de koeler wordt gekoeld, komt er koude lucht door de buis naar buiten. Perfect voor uw buitenkonijnen (zorg er wel voor dat u het stekkers voor ze verbergt!). Bekijk deze video om er zelf een te maken! 

7. Je kunt ook een koelblok maken met sintelblokken en keramische tegels en vervolgens een schattige kleine cabana gebouwd om mijn broodjes koel te houden in de schaduw.  Voor een bouwbeschrijving klik hier! (engelstalig)

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *