Kunnen konijnen druiven eten?

Een druif  is een vrucht die rijk is aan verschillende belangrijke voedingsstoffen. Vanwege hun hoge gehalte aan voedingsstoffen en antioxidanten is er een enorm gezondheidsvoordeel van het eten van druiven. Maar kunnen konijnen druiven eten?

Ja , konijnen kunnen druiven eten. De meeste konijnen zijn dol op druiven (rood of paars).

Van konijnen is bekend dat ze dol zijn op fruit. Houd er echter rekening mee dat konijnen over het algemeen een zeer gevoelig spijsverteringsstelsel hebben, dus druiven kunnen alleen als dessert of als tussendoortje worden geserveerd. Het mag geen deel uitmaken van hun normale gezonde voeding.

En houd er rekening mee dat het in kleine hoeveelheden moet worden gegeven (een of twee keer per week).

Inhoud

Hoeveel druiven kan een konijn hebben?

De algemene vuistregel over hoeveel druiven je je konijn kunt voeren, is dat je ze 2-3 keer per week kunt voeren en niet meer dan 2-3 druiven per keer . Dit is de veilige limiet.

2-3 keer per week is perfect als beloning, vooral als je ze trucjes aan het trainen bent!

Overlaad je konijn niet met druiven. U zult de komende 24 uur willen controleren hoe het dier op de druiven reageert. Sommige konijnen hebben een gevoelig spijsverteringsstelsel. Dit veroorzaakt diarree of andere vormen van ziekte.

Zijn druiven veilig voor konijnen om te eten?

Druiven zijn over het algemeen veilig in kleine hoeveelheden, maar niet vaker dan 2-3 keer per week, anders is het niet veilig vanwege de hoge suikerconcentraties.

Hetzelfde geldt voor alle soorten fruit die konijnenveilig zijn – appels (geen pitten), bosbessen, aardbeien enz. En ook voor zoete groenten zoals wortelen – kleine hoeveelheden alleen als traktatie.

Zijn druiven slecht voor konijnen om te eten?

Vanwege hun gevoelige spijsverteringsstelsel, als ze veel meer dan 2-3 keer per week en 2-3 druiven per keer worden gegeven, is een bacteriële disbalans mogelijk.

Daarnaast kan het ook de wens van een konijn veroorzaken om alleen fruit te eten, niet hun normale, gezonde voeding.

Ze negeren het gezondere voedsel zoals hooi of groene bladgroenten dat ze moeten consumeren.

Op welke leeftijd kunnen konijnen druiven eten?

Als het konijn jonger is dan 3 maanden, moet u het ze geen geven, vooral niet als hun moeder er geen had toen ze ze verzorgde.

Als je niet weet of ze het deed of niet, blijf tot ze 3 maanden zijn gewoon bij gewone korrels en hooi. Dan kun je langzaam beginnen met het introduceren van druiven in hun dieet.

Mogen konijnen rozijnen (gedroogde druiven) eten?

Ja, konijnen kunnen rozijnen eten, die ook met mate moeten worden gegeven. Hun suikergehalte is zelfs hoger dan dat van gewone druiven. Wees voorzichtig en met mate bij het voeren van druiven aan uw konijn.

Onthoud dat ze net als wij zijn en dat een onbalans in hun dieet echt problematisch kan zijn.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.